Påskekyllingen som sendte flaskepost!

«Kan me ikkje senda flaskepost,farmor?». Denne fine påskekyllingen husker godt. Han var ikke gamle karen første gang han sendte ut flaskepost. Nå er han snart 6 år og stor gutt.
Her er han i full gang med forberedelsene.

Han har stor tålmodighet denne gutten og gjorde seg skikkelig flid med arbeidet. Etter en lang stund var han fornøyd og vi var klare for å kaste flaskeposten på sjøen.

Så spennende. Tenk om noen skulle finne den. Kanskje noen i et helt annet land?

Noen dager etter tikket det inn en melding på telefonen. Flaskeposten var funnet. Ikke i et helt annet land, men ved brygga til en hytte litt lenger ute i fjorden. Jippi så gøy og så kjekt å få svar.

Alt dette skjedde uka før påske.Nå som påsken er her er alle barnebarna reist på påsketur og farmor og farfar sitter «alene» igjen.

Vår 10- åring var litt bekymret for oss som måtte tilbringe påsken uten dem. Fint og snilt tenkt av ham.

Farmor og farfar kjenner litt på at det kan være godt med litt rolige dager innimellom også.

Vi vet at de har det helt supert der de er og da har vi det også godt. Så kan vi alle glede oss til å se hverandre igjen etter påske.

Dagene i påsken starter med en rolig frokost, gjerne med egg og sild og hjemmelagede proteinrundstykker.

Å lese påskemysteriet på melkekartongen hører også med.

Etter en god start på dagen med deilig frokost er det bare å trekke til seg tilbake i godstolen, finne frem strikketøyet og høre på Påskelabyrinten v/ Viggo Valle. Det er blitt en tradisjon å høre på Viggo Valle i påsken. Dette er hans siste år. Etter 40 år har han tenkt å gi seg. Da er det ekstra kjekt å få med seg den siste gangen.

Hver dag kl.10 kan du se dette på Nrk Tv eller høre på Nrk radio.


Påske og ikke minst våren er en fin tid. I skrivende stund venter vi et par gjester som er invitert til å smake på årets lubbesild sammen med oss.

Skjærtorsdag ble vi invitert på påske frokost til vår yngste sønn. Fantastisk å komme til duk og dekket bord. Her ble vi sittende lenge og nyte alle godsakene.

Godteri rett etter frokost må være lov på en skjærtorsdag. Sjekk det påskeegget vår yngste sønn fikk på jobb. Heldige var vi som fikk stupe ned i det.


Så var det allerede langfredag.

Pølsemakerfrue ønsker deg en fortsatt god påske🐣

Lag deg fine dager,uansett om du er alene eller sammen med andre🥰

Rette ektefolk!

Hvert eneste år markerer vi vår bryllupsdag og feirer den på høvelig vis. For oss har det alltid vært viktig og riktig.

I 37 år har vi vært rette ektefolk. 20. mars 1987 giftet vi oss. Jeg som 18 åring og han 11 år eldre. Litt tidlig var det selvsagt å gifte seg bare 18 år gammel. Ikke rart at de rundt oss reagerte litt på akkurat det. Det kan vi egentlig godt forstå.

Om vi måtte gifte oss? Nei, det måtte vi ikke. Vår førstefødte kom til verden 11måneder etter. Tilsammen er vi velsignet med 3 flotte og kjekke gutter. I dag er familien enda større og vi setter stor pris på dem alle sammen.

Vi har klart mye sammen vi to og vi har evnen til å sette pris på det.

Jeg skal være ærlig på at det har vært skjær i sjøen for oss som sikkert så mange andre og vi har opplevd «dårlig vær», men vi har sammen klart å få skuta på rett kjøl igjen. Det er vi stolte av, lært av og kommet styrket ut av. Vi gav aldri opp og har virkelig fått bekreftet at det var verdt og ikke gi opp.

Det er klart det kan være kjempetravelt når dagene går med til å følge opp barn, skole, jobb, fritidsaktiviteter, verv og tusenvis av andre plikter.
En kommer gjerne til et punkt hvor en må sette seg ned å tenke: «hvordan var det egentlig det hele begynte?» Jo, det var med forelskelse og kjærlighet.

Ta det tilbake igjen før det er for sent.

Så og si daglig kan en lese i media om par som skiller lag. De er kommet til et punkt hvor deres veier skilles. De takker for tiden de har hatt sammen og gir hverandre rom til å oppsøke lykken på nytt. Det virker som at noen inngår ekteskap kun for en stund. Lever vi nå i en annerledes tid enn vi gjorde før? Jeg vet ikke men før var målet ( i allefall ble det sagt) at parene skulle holde sammen til døden skilte dem.

Nå skal jeg langt i fra fordømme de som velger å skille seg, for det må være levelig og kunne stå i et forhold. Ingen utenforstående vet nøyaktig hva som foregår innen husets fire vegger.

Ingen skal ha det vondt over lengre tid.

Mitt poeng er bare at i mange tilfeller kan forholdet være verdt å jobbe med.
Ta vare på hverandre og bli gamle sammen.

Jeg tror vi alle er noen sarte sjeler når det røyner på. Prøv å være rause. Aksepter litt feil og mangler hos hverandre. De finnes hos hver og en av oss.

Kvalitetene er ofte større enn skavankene. Våg å stå sammen. Tøy begrensningene. Det kan lett gå godt.

Vi holder sammen i tykt og tynt. Livet er skjørt og vi har lært oss og sette pris på det livet vi har.

Middag fra RS catering.

Vi gleder oss til feiring av hvert eneste år sammen. Bryllupsdagen har enkelte ganger blitt feiret ute på restaurant men vi liker oss aller best hjemme. De fleste gangene har min kjære laget deilig mat til oss. Han liker det og han kan det.

Continue reading “Rette ektefolk!”

Her får du svaret!

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute.

Sist blogg ble det kommentert at noen gledet seg til å se hva vi fant på denne uken. Det synes vi er kjekt.
Veldig kjekt at noen ser frem til det vi finner på og gleder seg sammen med oss. Noen ganger skjer det mye og andre ganger mindre,men svaret for denne gang kommer her.Med fint vær følger det ofte med ny motivasjon og lyst til å bruke dagen. Komme seg ut og puste inn deilig frisk luft…,

nyte naturen og utsikten.

Det er lenge siden vi to har gått så langt som dette på tur sammen. Det er lett for meg å velge kortere turer for og ikke bruke for mye krefter, og gjerne for meg selv. Jeg må innrømme at jeg blir fort stresset og bruker unødvendig mye energi om vi går på tur i grupper, eller der det «kryr» av folk. Hvem hadde vel trodd det? Jeg som er sååå sosial, men jeg er avhengig av å kunne ta turen i rolig tempo. Kunne stoppe opp, bruke pusten, puste rolig inn og ut, være oppmerksom og nyte. Da blir det terapi og medisin. Det føles godt og nyttig. Med oss to går det greit. Han kan, vet og forstår.

Nå hører jeg selv at dette høres sært ut og det er vel såpass sært at det kan bli vanskelig for andre og forholde seg til. Aller helst vil jeg være inkluderende og sosial og det kan jeg jo være på mange andre områder.

Middag i det fri.

Har du smakt turmat i pose? Det var slett ikke så verst. Denne middagen var en del av julegaven fra en av våre snille gutter. Jeg kan love at dere skal få være med på resten av julegaven fra han etterhvert. Den vil også nyttes ute i det fri. Gleder meg allerede, men tilbake til turmaten. Vi hadde med varmt vann på termos og på pakken står det god forklaring på hvordan den skal tilberedes. Pølsemakeren hadde pasta bolognese og jeg hadde biffgryte. De smakte godt begge to og var både lette og enkle å ha med i sekken. Når det gjelder pris så koster en pose rundt hundrelappen. Det kan diskuteres om det er billig eller dyrt, men min konklusjon er at det blir fort litt penger av det om en velger å ta med noe annet også.

Ellers så har Pølsemakeren fått fruen med på kjøretur på ATV denne uken. Tenk å kjøre på søndagstur med DEN «rypen»sittende bak seg. Det er det ikke alle som får oppleve. Heldige han.

» Rype og rype, fru Blom».Alt er relativt. For noen hadde det vært en stor nedtur og hatt den gamle kjærringa sittende bak seg.

God helg fra Pølsemakerfrue!

 

Prøv igjen i morgen-det går bra!

Noen dager blir slik som dette. Under dyna. Hodet vil, men kroppen klarer ikke. Den stritter i mot. Smertene kjennes helt fra hode og ned til ytterst i tærne. Selv øreflippene verker. Beveger jeg litt på meg blir jeg kvalm og svimmel.

Jeg kan ikke fordra slike dager. De er vonde og jeg vil ikke ta i mot disse pyton dagene. Selv etter så mange år med utmattelse føles slike dager som et nederlag. Jeg vil så gjerne og det føles vondt å være så begrenset.

Jeg ligger dønn i ro. Etterhvert som jeg føler meg litt bedre blir jeg klar for å jobbe med psyken. For med utmattelse følger også det mentale nederlaget. Dette gjelder meg. Ikke sikkert at andre opplever det likt. Da begynner jobben med å akseptere. Selv om jeg stritter i mot må jeg akseptere at dette er noe jeg må leve med. Jeg må godta at det er slik. Som en av mine gode venninner sa til meg en dag:           «Prøv igjen i morgen-det går bra».

Nå var jeg veldig ærlig med dere på hvordan jeg egentlig har det. Hele tiden jobber jeg med hvordan jeg skal ta det. Det er en heltids jobb vil jeg påstå. Som dere vet er jeg opptatt av og snu dagene til det positive og samle på opplevelser.

Det klarer vi,Pølsemakeren og jeg.Jeg er evig  takknemlig for at han forstår og legger forholdene tilrette for disse opplevelsene. Sist uke fikk vi masse krabbe. Vi elsker krabbe begge to. Ja, hele familien gjør det.

Kan ikke bli bedre enn dette.Litt jobb er det, men gjett om vi gleder oss til å kunne frotse i krabbe på en lørdagskveld.

Godt ble det. Det svarte så absolutt til forventningene. Etterhvert som vi får barnebarn er vi bevisst på at de får smake på havets delikatesser. Vi kan med stolthet konstatere at   1 1/2 åringen vår likte krabbe kjempegodt. Han lærte til og med ordet «krabbe» med det samme. Da blir farfar og farmor veldig fornøyd.

Dagen etter var det klart for sildefiske. Det er så gøy.


Jeg var bare tilskuer. Det var disse karene som gjorde jobben. Jeg sørget for kaffe og nystekte pannekaker for å holde de i gang.

En liten smak av fersk stekt sild.

Noe røkes

og noe tørkes. Her er det mye å glede seg til.

Vi har vært velsignet med noen fine dager på Vestlandet nå. Dager vi har lengtet etter. I går satte jeg meg i robåten og rodde langt utover. Det var helt blikkstille sjø og det er sjelden. Jeg var ute i flere timer. Snøret var uti, men noe napp var det dårlig med. Helt til….

…jeg var på vei inn igjen og hadde gitt opp å skulle få noe. Da plutselig bet en flott sjøørret på kroken.
For en glede. Jeg ble superglad.
Sulten og fornøyd kunne vi nyte denne deilige ørreten. Det må kunne kalles kortreist mat når fisken var sprell levende i sjøen for en halv time siden.

Jammen er vi heldige.Her ved sjøen er det godt å være.

Pølsemakerfrue ønsker alle sammen fine vårdager fremover.

God helg!