Stressmestring i et Norge i sommerdrakt.

Nå er det sommer og ferietid for oss nordmenn.For mange er det gjerne et helt år siden sist ferie.De fleste har fått feriepenger og kan ta seg en etterlengtet og velfortjent ferie. 
 

Vi er heldige som bor i Norge med velferd og gode ordninger.

Noen av oss har «fri» fra jobb og arbeid hele året,men vi sliter konstant  med sykdomsutfordringer. Vi jobber på en litt annen måte enn «normale» folk for å klare hverdagen. Til tider kan det føles som ekstremsport men vi har ikke noe valg. Vi må bare fortsette å arbeide fysisk og mentalt for å klare dagene. Alternativet er ikke noe å trakte etter. 

Vi kan ikke legge sykdom bort å ta ferie. Det hadde vært noe det.Da hadde vi  fått ladet batteriene og forhåpentligvis vært uthvilte  og klare for å begynne på vårt arbeid igjen etter ferien. Slik er det ikke, men vi må gjøre det beste utav livet enten man er frisk eller syk, slik er det. 

En rotur kan være en positiv og regulerende opplevelse mot stress. Anbefales!
 

Ett godt redskap for å klare dagene kan være å gjøre nytte av positiv oppmerksomhet og tenke muligheter på tross av ubehag og plager.

Å dyrke tomater, se at det vokser og gror, gir en god mestringsfølelse.
 

Finne noe en kan glede seg over, små gleder kan gjerne føles som store gleder. Vær engasjert i noe som passer for din kapasitet.

En liten hund kan gi mye glede. Den er ALLTID glad for å se deg og gir deg positiv oppmerksomhet. Det er ikke alle som kan eller orker å ha en hund men kanskje du kan låne en av og til? Det er fint.
 

Så noen frø og vipps så har en vakre blomster.
 

Noen ganger kan livet kjennes mørkt men det finnes alltid lys.
Unngå å abonnere på en dårlig følelse.

Balanse er viktig.En kan bare glemme å ha god stress balanse, hvis en ikke har god mental balanse.

Det er ikke hvordan en har det men hvordan en tar det.

 

Jobbe mer med aksept istedenfor frustrasjon.
 

Vegen blir til mens vi går.
 

 

Mange av oss, ung som gammel strever etter det perfekte. Å være tilnærmet perfekt er å tåle at det ikke er perfekt, men godt nok.
 

God sommer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotballfrue,komikkerfrue,pilotfrue osv.

I bloggens verden har jeg registrert at det er et mangfold av fruer. Her finner en fotballfrue, komikerfrue, pilotfrue og sikkert mange andre fruer.

Jeg har tenkt litt på akkurat dette og er det noe jeg er god på,så er det og tenke. Det er slett ikke alltid at mine tanker er fornuftige og nyttige,men tenker gjør jeg helt ustanselig.

Og når det er snakk om fruer så har jeg kommet frem til at jeg med rette kan kalle meg PØLSEMAKERFRUE.

 En pølse i ny og ne kan være godt det.

Min mann er utdannet pølsemaker så da er jo det MIN tittel. Vet ikke akkurat om det skal stå på gravstøtten min når den tid kommer men i bloggens verden burde det passe. Hvorfor skal ikke jeg også kunne kalle meg »frue» når så mange andre gjør det. Dessuten er det ikke alle som er gift med en pølsemaker og kan kalle seg PØLSEMAKERFRUE. Jeg tror jeg går for det og endrer tittelen på bloggen min.

Hva tenker du om det? Høres ikke det litt staselig ut?

Ser frem til tilbakemeldinger fra deg.

Ha en riktig god sommerhelg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke et vanlig A 4 liv men allikevel elsket og akseptert!

Jeg elsker naturen.Den gir meg terapi i form av ro, mestring og fine opplevelser. I helga «reiste» vi i ca.5 min. fra sjøhuset vårt med båt til Stoveneset. En nydelig liten bukt som er lite besøkt av andre.

Vi var 3 stk. min mann, min gode og alltid like støttende og romslige barndomsvenninne og meg.

Her satte vi opp hver vår hengekøye og gjorde oss klar for overnatting under åpen himmel.Det er så populært med slike hengekøyer.Vi hadde vår første overnatting allerede i januar, kaldt og mørkt  -stolt av det.

Nå var det over 20 gr. overskyet og faktisk lite mygg. Vi hadde bestemt oss for å ligge under åpen himmel, så noe å dekke oss med i tilfelle regn var det ikke snakk om. Kun for pingler, tenkte vi men myggnetting hadde vi.Mygg er pyton.

Min venninne hadde kjøpt inn en boks til hver av sommerlig drikke som vi satt på svaberget og koste oss med. Kan gjerne kalles en liten ankerdram etter vel gjennomført seilas. Min mann tente opp et lite bål i strandkanten. Der la vi hver sin fiskepakke på steinene rundt og gledet oss til et deilig måltid mens vi satt og småsnakket, nøt utsikten og stillheten – et herlig liv.

Måltidet ble helt perfekt. Hva er vel bedre en et deilig måltid tilberedt på bål.

Etter noen timer med kos og gode samtaler på svaberget og en gåtur i skog og mark,kjørte min mann litt lenger ut på sjøen for å sette krabbeteiner. Vi ble igjen, småpratet og slappet av.

Det var tid for leggetid. Så lyse netter på denne årstiden.Fint å kunne ligge å se på trærne over oss og nyte den vakre utsikten til sjøen. Alt dette helt gratis og koronafritt. Er ikke det fantastisk? Vi ønsket hver andre god natt med å høre på vakker sang fra Vamp som plutselig kom fra hengekøya til min mann. Mobil er praktisk på så mange måter. Det var ikke han som sang hvis du misforsto litt.

Så skulle vi sove, MEN… om det ikke alltid finnes et MEN så finnes det ganske ofte. Jeg lå i 3 timer før jeg fikk blund på øynene. Etter det blundet jeg litt innimellom før jeg våknet i halv fem tiden av at det regnet skikkelig og kjente at jeg ble våt både her og der. Alle 3 lå nok bare å ventet på hvem som skulle være den første til å «kaste inn håndkle». Det ble meg.Det ble oppbrudd og vi pakket sammen, vi satte oss i båten og kjørte til sjøhuset.Der skulle alt henges opp og tørkes, mens vi satt og drakk kaffe/te og egentlig nøt ein fin morgen under halvtaket. Så praktisk med halvtak.

Kl.06.00 var det klart for frokost.Heldige er vi som har egne høner og som gjerne legger egg med 2 plommer i.

Regnet forsvant og vi la ut for å dra krabbeteiner. Alt kan jo ikke være rosenrødt, slik er livet og da vi kom ut for å dra teinene så var den ene forsvunnet og den andre helt tom for både mat og krabbe. Noen hadde vært der før oss og tatt det som var vårt, kjempekjedelig. Det er bare trist når noen stjeler fra andre. Lurer på om de klarte å nyte måltidet? Det hadde jeg slitt med.

Vi som hadde lovet vår venninne et deilig krabbemåltid, men krabbe ble det. Vi hadde nemlig 3 krabbeskall i fryseren fra før, så et deilig krabbemåltid ble det. Krabben kunne vi spise med god samvittighet. Den hadde vi tidligere både fanget og renset selv.

Utpå dagen slo mine helseutfordringer til og jeg måtte etterhvert kapitulere. Mye aktivitet, gøy og moro er sjelden ideelt for meg som sliter med kronisk utmattelse. Kl. halv tre på ettermiddagen var jeg i seng.Da hadde jeg hvilt en god stund tidligere på dagen også. Jeg holdt sengen helt til kl.ti neste dag. Jeg blir så elendig med smerter og utmattelse MEN jeg har bestemt meg for å samle på opplevelser. Det har jeg tenkt og fortsette med selv om jeg av og til tenker at: «var det verdt det?». Jeg ender etterhvert opp med at det var det. Jeg må bare få litt tid på meg for å restituere. Jeg er så takknemlig for at jeg hadde et reisefølge som tåler og aksepterer dette. Min man forstår det godt og min venninne er alltid raus og romslig når det  gjelder forandringer. Ingen  av dem blir sur eller skuffet om endringer skulle skje under vegs – det er trygt og godt for meg.

Det er ikke alt jeg makter men jeg makter noe og innimellom må jeg gjøre prioriteringer. Så godt for meg når de rundt meg gir rom for dette.

Da føler jeg meg elsket og akseptert.

Ha en din og sommerlig uke!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyter godene!

I år har vi fått oss drivhus. 

Hadde aldri trodd at jeg kunne ha noen interesse, kunnskap eller tid til å holde på med noe sånt som dette.

Jeg er avhengig av aktiviteter som ikke skaper stress.Her finner jeg roen.

Her håper jeg at det kommer masse deilige jordbær.

Redikken er snart klar for å høstes.

Deilig oregano smaker aldeles nydelig på pizza.

I hagen er det full blomstring og aktivitet.

Min mann tilrettelegger og jeg 
NYTER GODENE.

God helg!