Pølsemakerfrue slår til igjen!

Pølsemakerfrue på Granka😎

Etter et laaangt fravær på bloggfronten er nå Pølsemakerfrue tilbake.Det er vel det som kalles comeback.

Joda, jeg føler meg klar nå. Håper alle hjerter gleder seg. Det er mange som har etterspurt mine faste innlegg om fredagen og flere har sagt at de finner innleggene mine som en slags trøst når de ikke får sove om natten.
Det er hyggelig å vite at jeg kan være til nytte og glede for noen. Det er en god følelse.

Jeg følte for å ta et opphold. Ble litt usikker på det meste, egentlig. I tillegg hadde jeg en syk mann som jeg ville støtte å ta vare på.

Selv om han alltid vil at jeg skal skrive blogg og vi koser oss med det begge to, så orket jeg rett og slett ikke.

Det ble et krevende år med alvorlig kreftsykdom,men vi sto sammen og hadde mange fine stunder, tross alt.

Nå er han frisk som en fisk og vi har hatt oss en velfortjent ferie i Puerto Rico.

Det er en avslappende ferie det skal være når en reiser til varmere strøk. Allikevel så klarer jeg ikke å nyte det,slik mange andre uttrykker at de gjør. Med kronisk utmattelse (ME) og PTSD krever det mye av meg.

Istedenfor å bare nyte er jeg i full beredskap. Det som andre kaller ferie, er for meg heller en forandring fra hverdagen. Allikevel klarer jeg å forstå at det å reise t syden for andre kan være en flott og god opplevelse.

Jaja,nok om det. Jeg gir ikke opp og kommer nok til å reise flere ganger,men jeg tviler sterkt på at jeg noen gang kommer til å elske det.

Menneskene er noen rare skapninger. Lett betaler vi dyrt for å sette oss på et fly og fråtse i velstand mens vi samtidig er opptatt av klima og miljø. Hvorfor? Sikkert mange fornuftige og ufornuftige menininger om det. Uansett er muligheten der, og alle har rett til å gjøre det som føles best for dem, bare en betaler for det.

Så er avreisedagen kommet. Vi møter på flyplassen, i god tid. Egentlig har vi vært klar hele natten. Det ser også ut til å gjelde resten av haugalendingene som møter tidlig. Der står vi alle sammen, spente, nydusjet og i pene, gjerne litt praktiske klær som ble lagt frem dagen før. De fleste godt voksne mennesker som er ferdig ned tiden som småbarnsforeldre.

Under en behagelig bukse er jeg iført støttestrømper. Det er et merakkelse å få på, men erfaring har vist meg at de er nyttige, faktisk helt uunnværlige.

En tanke i hode dukker opp om jeg har husket alt. Adresselapp på kofferten, pass, billett, kort og kontanter. Kofferten er levert og det er klart for å gå gjennom sikkerhetskontrollen. Hm, husket jeg å ta ut av den flaska med vann fra sekken? Ligger det noe elektronikk i den?
Vel gjennom kan en puste lettet ut.

Jeg kjenner mønsteret.
Nå starter ferien for alvor og da «MÅ» folk ha seg et glass vin eller et stort glass øl, selv om klokka bare er halv åtte på morgenen. Jeg tipper dette sjelden eller aldri skjer ellers.

Etterhvert er det klart for å stille seg i kø for å sjekke inn på flyet og selv om en har veldig god tid stormer alle til når den første stiller seg opp. Vel inne i flyet fokuserer en på å finne sitt sete, spent på hvem en blir sittende ved siden av. Får ikke håpe at det er en snakkesalig og masete person. Jeg vil ha fred. Har lastet ned både lydbøker og film som jeg kan korte ned tiden med.

Den eldre mannen ved min side virker slett ikke interessert i noe kontakt. Flott det, tenker jeg.

Vel oppe i lufta og « fasten seat bealt» skiltet går av. Jeg visste med en gang hva som ville skje. En mann eller to tar raskt av setebeltet for å oppsøke toalettet. Væskeinntaket på flyplassen har gjort seg gjeldene og nå må det ut.

En annen elskverdig ektemann reiser seg opp og finner frem noe fra bagasjehyllen. Han utstyrer sin kone med en behagelig nakkepute og et lett pledd. Han vil tilfredsstille henne. Forhåpentlig et lurt triks om det skal bli noe på han i løpet av ferien.

Så er det tid for snacks og forfriskninger. Flyvertene kommer trillende med vognen sin. Nå er det en stor fordel å sitte langt fremme eller langt bak i flyet. Sitter en i midten kan en risikere å vente i evigheter på servering.Deretter blir maten servert for de som har bestilt det.

Så er det på ann igjen med en ny do runde. Folk føler også for å strekke litt på bena. Lurt det. Jeg sitter dønn i ro. Vegrer meg alltid for slike fly do.

Deretter blir det en liten død periode. Noen slumrer av, andre har hodet ned i IPad eller bok, noen foreldre/besteforeldre trasker frem og tilbake med utålmodige barn. Det er en stille periode helt til kapteinen kommer på høytaleren og melder at vi snart skal inn for landing. Da friskner passasjerene til igjen og praten går livlig.

Nede på bakken får vi tillatelse til å reise oss.Folk spretter opp. Alle er klare for å stå i nye køer. Kø for å komme ut av flyet, kø for evt.buss inn til ankomsthallen, kø for å hente bagasje og kø for å ta buss eller taxi til hotellet. Alt dette kalles ferie.

Endelig ankommer vi hotellet. Deilig å få av seg litt klær. Jammen er det varmt her.

Så deilig å bli kvitt støttestrømpene og bare la åreknutene få velte utover.

 

Så var det bare til å «kose» seg med et kaldt glass Pepsi Max og jammen slo jeg til med «sex on the beach» også. Det er syden drinken sin det.

Bare se her☀️Vi hadde det godt og egentlig veldig lite å klage over.

Nå er vi hjemme igjen og det kjennes veldig godt. I skrivende stund ligger jeg på sofaen,godt under teppet og med fyr i vedovnen.Helt utmattet. Det vil nok ta noen dager å komme på bena igjen, men jeg har god tid. Jeg er hjemme.Det føles trygt og godt og i kveld skal vi kose oss med krabbe, pølsemakeren og jeg. Gjett om vi skal kose oss🥰

 

Så deilig👍Like fornøyde begge to🥰

Hjemme best, ingen protest.

God helg!

10 kommentarer
  1. Så godt at du er på an igjen, Elisabeth! Du har fortsatt samme snerten når du skriver! Godt å høre at pølsemakeren er frisk! Ha ei nydelig helg!🤩🤗

  2. Hei igjen Elisabeth, så kjekt å ha deg på plass igjen. og så godt å høre at din kjære Åsmund er blitt frisk, gi han en klem fra meg 🤗
   Det er så snålt når du tar sjekk- liste før og etter du har satt deg på flyet. Det er akurat den samme følelsen eg har når eg ska på tur. Eg blir heilt stressa 🙄 Når du fortelle, ja da ser eg det for meg og latteren bobla opp. Det var kjekt at dåke fikk ein fin tur i varmen, du trengte det nok. Masse D- vitaminer poppa nok i kroppen og det trenge me her nord. God helg 🌤❄️🥰

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg